Estekisat!

Moi! Eli nyt tulee postausta toissapäivän (sunnuntai 14.10) kisoista.

 Menin siis Amilla ja Röllillä. Molemmilla menin 70cm luokan. Jotkut ovatkin ehkä käyneet kyyläämässä facesta, instagrammista tai youtubesta miten meni, mutta ehkä nyt kuitenkin malttaisitte lukea?

Amilla siis menin ekana, verkka tais alkaa puoli 11 (?). Rata oli aika yksinkertainen ja helppo, uusinnassa saisi lyhennettyä teitä aika helposti. Ami oli mennyt yhden radan ennen mua (50cm) ja poni oli jo aika väsy sen jälkeen ja ihan hikinen. Verkassa oli kuitenkin ihan kiva, ja hypyistä (ainakin okserille) tuli hyviä.


Luokassa lähdin ekan verkan kolmantena. Kun oli mun vuoro mennä radalle, oli poni jähmettynyt siinä kävelyn aikana (on siis pakko kävellä muiden radan ajan) ja Amppa oli ihan umpilaiska ja tahmea, suoraan sanottuna kamala ratsastaa. Otettiin sitten kielto heti kolmannelle esteelle perusradalle, tokalla yli ja sitten neljännelle (sarjan a-osa, okseri) toinen kielto, josta siis tuli hylky. Tokalla sitten meni okseristakin yli, ja loppurata meni ihan kivasti (saatiin siis jatkaa rata loppuun hylkäyksestä huolimatta). Oon todella pettynyt itseeni radan takia, olisin voinut olla paljon jämäkämpi ja tiukempi. Videota en todellakaan kehtaa laittaa. Onneksi mieltä lämmitti radan jälkeen se, että on vielä toinen heppa hypättävänä!

c Hanna Mäntynen
c Hanna Mäntynen

c Hanna Mäntynen
Heti mun verkkaryhmän loputtua (jossa siis Rölli oli toisen kisaajan kanssa), hyppäsinkin seuraavan ratsun selkään ja Ami vietiin talliin.

Verkassa Rölli oli ihan ok. Ei mikään päätähuimaavan hyvä, mutta kuitenkin paaaaaljon parempi kuin edellinen hepo. Rölli myös tapansa mukaan kääntyi ihan pennin päällä, kun tein sen kanssa pieniä voltteja kaikissa askellajeissa. Verkkahypyt olivat ihan okei, ei mitään super onnistuneita, mutta kuitenkin menettelivät. Poni pysyi myös aika hyvin hanskassa, vaan kolme kertaa lähti vähän lapasesta, mutta tuli nopeesti kiinni. 


Lähdin sitten sen verkkaryhmän ekana. Radalla Rölli oli ihan super! Tuhatmiljoonaa kertaa parempi kuin verkassa, oikea unelma ratsastaa! Poni meni lujaa, mutta pysyi käsissä. Hypyt onnistuivat (melkein kaikki) ja tiputuksia, kieltoja yms. ei tullut yhtää. Perusrata mentiin puhtaasti, joten jatkettiin tietysti suoraan uusintaan. Uusinta meni omasta mielestä ihan okei, tiet onnistu aika hyvin (paitsi lankulta punaselle pystylle) ja poni pysy ihan ok vauhdissa, oli kyllä mun mielestä laiskempi uusinnassa, kun perusradalla. Tehtiin kaikista tiukimmat tiet (muut yrittivät samaa, mutta kielsivät) ja muutenkin hypyt olivat ihan ok. Meidän aika olikin aika ylivoimanen, 6 sekuntia parempi kuin tokaksi tulleella, eli siis voitettiin luokka! Rölli oli myös tokana toisen kuskin kanssa, heidän ratansa meni myös erittäin hyvin. 

c Hanna Mäntynen
c Hanna Mäntynen
c Hanna Mäntynen
Kisa saldona siis yks sinivalkoinen ruusuke ja super hyvä mieli! Mitään tavarapalkintoa ei saatu, koska niitä ei Poni-haassa jaeta. Oon vieläkin ihan fiiliksissä sunnuntaista, ei niinkään ehkä siitä voitosta, vaan eniten siitä, että poni oli niin super ja uskalsin tehdä ne lyhyet tiet, missä kukaan muu ei näissä kisoissa onnistunut!
Tulos listat löytyvät tästä.


Tossa alla vielä videota radasta, missä siis näkyy perusradan kolme vikaa (keltainen, 7 vika) ja uusinta. Lankku (eli 8) on siis uusinnan ensimmäinen este ja keltainen okseri (sama kuin perusradan vika) uusinnan vika. Kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte, ja teenkö tälläsiä lisää! :)
Uutta postausta varmaan torstaina, ja viikonloppuna en varmaan HIHSIN takia oikein ehdi postailla (jos nyt siis saadaan Iran kanssa ne rannekeet). 

Siihen asti, moikka! :)

20 kommenttia:

 1. tää oli tosi kiva postaus ja hyvin ratsastit! :))

  VastaaPoista
 2. Joo näitä lisää :) Olin itekki kattomassa noita kisoja, onnee voitosta! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin meni! aika lyhyen näköinen rata. Mutta onnee se meni teil hyvin :)

  VastaaPoista
 4. onks toi sun äiti ketä puhuu tuol taustal? :D mut hei onnee viel muru <3

  VastaaPoista
 5. mä haluub nähä sen Amin radan ;) mut joo hyvin meni!

  VastaaPoista
 6. jee onnee voitosta ! ja tää postauus oli tosi kiva ! teeksä maanantai tunnist postauuksen? ;)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä =) Ja onnee, mut mikä sija siitä sitten lopuksi tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja voitto tuli, niinkun tossa tekstissä lukeekin ;)

   Poista
 8. kui pitkä oot ? :)

  VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?