ESTEKILPAILUT


Moikka! Nyt sitten tulee postausta itse estekilpailuista. Viime postauksessa kerroinkin jo kilpailuiden outfitin, mutta tässä postauksessa kerron yleisesti koko kilpailuista. Monet ovatkin käyneet varmaan kyyläämässä blogin facebook sivuilla, instagrammissa tai Poni-Haan seuran sivuilla, miten minulla on mennyt. 

Herätys oli sunnuntai aamuna kello 7.15. Kävin sitten kotona pikaisesti suihkussa ja tein eväät, minkä jälkeen olikin jo lähtö tallille. Kahdeksalta oltiin tallilla, ja melkein heti alkoikin radanrakennus ja -kävely. Rakenettiin sitten rata, minkä jälkeen oli 50cm luokan radankävely. Kävelin sitten siinä muutaman kaverin kanssa radan.Radan jälkeen alkoi ensimmäisen verkkaryhmän verkka, mihin en onneksi kuulunut. Katsoin sitten verkan, ja kaikkien radat. Äitini oli laittanut minulle Mukin kuntoon ja toi sen verkkaalueelle. Hyppäsin sitten siinä ponin selkään ja aloin verkkaamaan. Yritin kokoajan muistella rataa, pelkäsin, että unohtaisin sen taas. 
Verkassa Muki tuntui todella kivalta, ja oli hyvin kuulolla. Poni ei kyttäillyt mitään ja oli mukavasti tuntumalla. Tein avoja ja pohkeenväistöjä ravissa ja käynnissä. Tein myös jonkin verran siirtymisiä ja eteenpäin ratsastuksia pitkillä sivuilla. Muki tuntui kaikinpuolin mukavalta. Hyppäsin mustan verkka pystyn oikeassa kierroksessa yhden kerran. Poni tuntui niin hyvältä, etten nähnyt mitään tarvetta hypätä uudelleen. Muki oli kuitenkin minun jälkeeni menossa vielä yhden radan, ja luokka oli niin pieni, ettei siihen mitään 20 hypyn verkkoja tarvita. Hyppäsin vielä vasemmassa kierroksessa ruotsalaisen okserin kaksi kertaa. Eli yhteensä kolme verkkahyppyä. Niillä selvittiin ihan hyvin. Lähdin sitten luokassa ensimmäisenä, vaikka minun olisi pitänyt alunperin olla vasta joku viidennes. 


 Ihmettelin sitten siinä, että miksi minua pyydettiin jäämään kisa-alueelle. Ravailin sitten siinä hetken, ja otin vähän laukkaa, kunnes tervehdin tuomaria, ja sain vihellyksen merkiksi radalle lähdöstä. Minulla oli melkein kokonainen kierros aikaa laukata, ennen lähtöviivaa. Sain Mukiin hyvän vauhdin, ja sain tehtyä myös suoran ja hyvän linjan ensimmäiselle esteelle. Rata meni kokonaisuudessaan ihan hyvin, lukuunottamatta muutamaa räpellystä. Sain korjattua aina laukat (paitsi toiselta esteeltä kolmanelle, koska linja oli todella lyhyt). Viimeinen este myös vähän kolahti, mutta puomi ei kuitenkaan onneksi tullut alas.
Uusintaahan ei ollut, koska luokka oli tyyliarvostelu. Rata meni sitten näköjään tuomarin mielestä yllättävän hyvin, koska sijoituimme Mukin kanssa kolmansiksi, eli valkoinen ruusuke tuli napattua mukaan. Olen vieläkin ylpeä ponista, kun hyppäsi niin hienosti. Toinen luokka ei sitten mennytkään niin hyvin, Muki kielsi ulos. Ei siitä kuitenkaan sen enempää. 


Mukin radan jälkeen olikin heti 70cm radankävelyn. Tyrkkäsin sitten Mukin talutettavaksi yhdelle kaverilleni, jotta pystyisin kävelemään uuden radan. Kävelin radan läpi ehkä 4 kertaa ja painoin sen ihan super tarkasti mieleeni, nyt en saisi unohtaa. 

Äitini oli tuonut minulle Röllin valmiiksi ja aloin sitten verkkailemaan ponia. Röllin kanssa puolestaan tein todella paljon eteenratsastuksia ja kiinni-ottoja. Välillä baanailin ponin kanssa kovaa, välillä taas menin ihan lyhyttä laukkaa. Tein Röllin kanssa myös pohkeenväistöjä, jotka onnistuivat ihan kivasti. Tein Röllin kanssa paljon todella tiukkoja käännöksiä ja pieniä voltteja. Verkkaesteenä oli yksi este. Ensin tultiin vasemmassa kierroksessa se pystynä, minkä jälkeen oikeassa kierroksessa okserina. Pystyn tulin kerran, okserin kaksi kertaa. En meinannut saada okserille paikkaa sopimaan ollenkaan, joten jännitin, että tiputtaakohan poni sen sitten radalla. Ensin ratsastivat luokassa olevat hevoset, minkä jälkeen oli sarjavälien pidennys hevosille. Olin poneista jotka menivät poniväleillä, ensimmäinen.
 Ensimmäinen este (ja koko alkurata) oli samanlainen kuin edellisessä luokassa, joten nytkin oli reilusti tilaa ja aikaa laukata ennen ensimmäistä estettä. Hain ponin kanssa tasaisen tempon, ja pidin huolen, että Rölli ei lähde kiihdyttämään kaarteissa. Sain tämänkin ponin kanssa hyvän tien ja linjan ensimmäiselle esteelle. Perusrata sujui todella hyvin ja tasaisesti, lukuunottamatta viidennen esteen kolautusta. Sama este, kuin mikä meinasi tippua Mukinkin kanssa... Varmaankin viisi ratsukkoa tiputti sen esteen, ja varmaan jokainen kolautti. Este oli jotenkin todella hankalassa paikassa, eikä askel meinannut ei sitten millään sopia. 
Uusinta jatkui suoraan perusradan jälkeen, ja sitten annoinkin ponin mennä kovaa! Tein todella lyhyet tiet, mutta Rölli selviytyi tapansa mukaan kaikista super hyvin ja hyppäsikin kivalla ilmavaralla. Toiseksi viimeisen esteen jälkeen tuli paljon kaikenlaista erilaista sählinkiä erilaista sählinkiä eri tahoilta, minkä johdosta sitten Rölli pysähtyi ennen viimeistä estettä. Kannustin sitten ponia siitä yli, ja Rölli sitten hyppäsi, kuin hyppäsikin esteen, ei tosin puhtaasti. Neljä virhepistettä sitten tiputuksesta saimme. Sijoituimme Röllin kanssa kuitenkin toiselle sijalle, koska vain yksi ratsukko oli saanut puhtaan radan. Rata oli todella tekninen ja suoraan sanottuna liian vaikea tälle tasolle. Esteet olivat hankalissa paikoissa, paikat eivät sopineet, tiet olivat todella teknisiä jne. Saimme siis kuitenkin Röllin kanssa sinisen ruusukkeen, vaikka mokasimme aika huolella viimeisen esteen. 
Tuosta viimeisestä kuvasta Rölli siis hyppäsi paikaltaan, ja tiputti ylimmän puomin. Ei siis edes rysäyttänyt koko estettä, tiputti vain ylimmän. Olen todella tyytyväinen myös Röllin rataan! 

Kisat siis menivät kokonaisuudessaan todella hyvin, sijoitukset tulivat molemmista luokista, vaikka en sitä todellakaan odottanut. 


Kommentoikaa ihmeessä  mitä tykkäsitte tästä postauksesta! Tänään ilalla tulee tänne blogiin arvonnan tulokset, ja huomenna tulee ostosten esittely postausta. 

Moikka! :)

25 kommenttia:

 1. Miten saat postaukset otsikkoon tuommoset hienot varjostukset? Kiva postaus, ja onnea tuleviin kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sen koodin saa? Ja mua ärsyttää ku en saa lukijoita

   Poista
  2. musta tuntuu että pelkkä varjostusten lisääminen tekstin otsikkoon ei tuo sulle lukijoita.. :D

   Poista
  3. Kuka niin on väittänyt? :D

   Poista
 2. Hyvin kyllä meet. Mukihan kieltää nykyään jo maapuomeillekkin, joten hieno suoritus!!

  VastaaPoista
 3. eikö radoista ole videoa ? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, mutta en koe tarpeelliseksi laittaa nyt tänne :)

   Poista
 4. Mielestäni menit röllillä ja mukilla todella hyvin!! Olisit ansainnut voiton :) Röllin kanssa sulla oli tosihyvä aika, harmi se vika este. Kiva postaus ja olet nätti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Olisin voittanut Röllin kanssa ihan reilusti, jos rata olisi loppunut tuohon tokavikalle esteelle, mutta turha se on jossitella :D

   Poista
 5. Whuu oot niin pro! ;)
  Kivasti näytti menevän molemmilla ponskeilla :)

  VastaaPoista
 6. Teillähän meni tosi hyvin! Onnee!:) ite oo ollu nyt vast kolmis kisois ja ei oo jääny kauhee hyvät kokemukset mistää niist...

  VastaaPoista
 7. Mikset voinut kertoa kieltämisestä,miten se kävi jne. Taisi olla ponin vika,itsehän oot ihan huippu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meni ohi koko kommentti... :D

   Poista
  2. voi idiootti ano ei se Nonan kanssa kieltäny vaan toisen ratsastajan kanssa, sen takia ei tota juttua sen enempää selitelly... :Dd

   Poista
 8. Kiva postaus! :)
  Mikä on korkein esteesi minkä olet hypännyt? :)

  VastaaPoista
 9. Onnee sijotuksista :))

  VastaaPoista
 10. Miks aina näil luotto-ponskeil?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muki on kyllä kaikkea muuta kuin luottoponi :DD Röllikään ei ole ihan se helpoin hypättävä...

   Poista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?