Leiripäiväkirja - perjantai


Moi! Nyt kerron vielä leirin viimeisestä päivästä, milloin oli monille leirin kohokohta, leirikisat. Ennen leirikisoja olisi aamulla yksi tunti, mutta minä sitten koko yön valvotettuna nukuin ilman satulaa tunnin yli, ja menin vain leirikisoihin... Olin toivonut kisoihin Ponitaa, ja sen myös onnekseni sain.

Heräilin joskus siinä 12 aikoihin, ja vaihdoin heti ratsastusvaatteet päälle. Sen jälkeen kipitin äkkiä talliin laittamaan Moppea kuntoon. Menisin Mopella sen ajan, kun eräs toinen leiriläinen menisi Ponitalla omat kisansa, minkä jälkeen sitten vaihdettaisiin ratsuja. En pahemmin tehnyt mitään Mopen kanssa, enimmäkseen vain ravailin ja kävelin.

Sitten kun toinen leiriläinen oli mennyt Ponitan, pääsinkin oikean ratsun selkään. Ravailin hetken, minkä jälkeen otin ponin kanssa laukka spurtteja. Sitten hyppäsin ensin ihan pientä verkkaestettä voltilla. Sen jälkeen tulin vielä vähän isompaa verkkaestettä muutaman kerran. Ponita oli ihan innoissaan ja hyppäsin oikein hyvin.


Esteiden korkeudeksi sain 90-100cm. Mikä tuntui Ponitalla ihan sopivalta, olinhan hypännyt ennen leiriä ponilla yli vuosi sitten. Rata oli todella simppeli, ja siihen oli aika helppo tehdä lyhyet uusintatiet. Ponitahan kääntyy ihan pennin päällä, joten on kyllä ihan ykkösponi uusintoihin. Menin vähän reippaammin, mutta en kuitenkaan kaahannut. Tein vain todella lyhyet tiet.


Rata siis alkoi maneesin perältä päin. Ihan estekohtaisesti en muista miten rata meni, on siitä kuitenkin jo yli kaksi viikkoa aikaa. Rata oli kuitenkin aika tasainen, ja ihan ok. Olisin voinut ratsastaa paljon paremminkin, mutta ei se nyt varmaan ihan hirveää katsottavaa (ainakaan toivottavasti) ollut.


Voittohan sieltä sitten napsahti, kerrankin! Olen melkein joka vuosi ollut aina kolmas.

Leiri oli kaikenkaikkiaan ihan mahtava, kiitos kaikille. Toivottavasti pääsen ensivuonna vielä uudestaan perraan leirille. On se vaan ollut jo monen vuoden ajan ihan ehdoton ykköspaikka. Tutut hevoset, ihmiset ja paikat. Suosittelen Perniön Ponitallia leiripaikkana lämpimästi kaikille, niin kokeneimmille, kuin kokemattomillekkin.

Seuraavaksi sitten muunlaisia postauksia, nyt on ainakin tullut näitä ratsastuspostauksia!

Moikka :)

28 kommenttia:

 1. Tost kuvast puuttuu 6. este :D ku se oli siin 2 ja 3 välis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa oho xd muistin et se olis ollu sama este :D mul on joku dementia..

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Ja onnea voitosta!
  Tämmönen leiripäivä kirja postaus sarja oli tosi kiva!(:

  VastaaPoista
 3. Ponita on parasss 4-ever <33 saisko radan videolla? :)

  VastaaPoista
 4. Kiva sukellus hermanni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä ratsastan ja mun nimi on Nona, ei Hermanni.

   Poista
  2. Nona näyttää ratsastavan ihan hyvin (ainaki kuvien perusteella) joten on ärsyttävää kun te jotkut anonyymit tulette pilaamaan toisten päivät! Olisi tosiaan kiva saada videolla toi rata jossakin postauksessa niinkuin yksi ano jo toivoikin :)

   Poista
 5. Ratsastat hirmu hyvin:3 Tai niinku jos et oo kesällä kauheesti isoi hyppiny? Tai en ooo ainakaan nähny nyt lähiaikoina mitään postauksii missä kerrot hypänneesi metrii:D

  Sä ainankin katoit seuraavalle estelle tossa yhessä kuvassa, mä aina unohan kattoo seuraavalle esteelle, ja siitä se valmentaja aina muistutteleekin:D.

  Ajattelitko nyt muuten talven aikana kisata seura/aluetasolla? Haluaisitko muutes omaa ponia/heppaa?

  P.s. Tää sun blogi on tosi kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kyllä mä jotain kisoja ainakin aion mennä!

   Poista
 6. Luuliko ano olevansa hauska? Mielummin noin kuin jäädä suuhun kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja ei noissa edes ole mitään järkyttävää kaulalla roikkumista. Tossa okserikuvassa olen ehkä vähän liikaa ylävartalolla mukana, mutta noi muut on ihan normi asento.

   Poista
 7. Vois harkita menevän tuonne perraan ensivuonna.. (: Vaikuttaa ainakin näiden sinun postausten perusteella ihan mukavalta paikalta!

  VastaaPoista
 8. Ihana ponita!!<3333

  VastaaPoista
 9. onks se kalenteri jo arvottu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ilmeiseti :(

   Poista
  2. KALENTERI PITI ARPOA TÄLLÄ VIIKOLLA, MIKSET ARVO?

   Poista
  3. Koska en ole ehtinyt. Ette nyt oikein tunnu tajuavan, miten kauan siihen arpomiseen menee. Viime arvonnan arpomisessa kesti suunilleen neljä tuntia. Kyllä, luit oikein 4 tuntia. Se on aika iso osa mun päivästä. En halua kuluttaa lomapäivästä (lue: viikonloppu) noin isoa osaa yhden arvonnan arpomiseen. Teen sen ensiviikolla, sitten kun ehdin. Pahoittelen tätä, mutta minulla on muutakin elämää, kuin tämä blogi.

   Poista
  4. Itsekkin ponitalla ratsastaneena tuo kuulostaa enemmän vaavilta kuin ponitalta koska se on vaavi joka kääntyy pennin päällä ei ponita :D

   Poista
  5. Kyllä Ponita kääntyy, jos on vain hyvät ulkoavut ;)

   Poista
  6. Mutta ei pennin päällä

   Poista
 10. en muista oonko sanonu jo mutta lähetin sulle postia

  VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?