Leiripäiväkirja - sunnuntai ja maanantai

Eli minun ei aluksi pitänyt mennä tänä kesänä millekkään leirille, koska en ehtinyt varaamaan mitään ja muutenkin koko kesä näytti olevan aikasen täynnä. Sain kuitenkin ihan viime tipassa varattua Perniön Ponitallin eli tutummin perran toiseksi viimeisen leirin eli ysin yhden peruutuspaikan. Kerrankin hyvä tuuri! Ketään muita leiriläisiä en tuntenut, mutta Ira oli menossa sinne appariksi, ja Nitahan siellä nyt kokoajan on, niin en joutuisi olemaan yksin.

Sunnuntai iltana saavuimme konfirmaationi jälkeen meidän kyydillä Iran kanssa tallille, ja saimmekin sitten melkein heti valloitettua yhden kahden hengen mökin, missä sitten nukkuisi neljä ihmistä; minä, Ira, Nita ja Tuuli. Ira joutui sitten apparina heti hommiin, ja menin sitten häntä auttelemaan. Jossakin vaiheessa iltaa saimme kuulla, että yhdeltä laitumelta olivat kaikki hepat karanneet, ja jouduimme sitten niitä lähteä pyydystämään.


Piti sitten talutella ponit takaisin tallille, koska kukaan meistä ei tajunnut ottaa kypärää mukaan... Matkaa ei onneksi ollut kauheasti, ehkä 4km? Itse talutin Luken pelkällä riimunnarulla niin, että olin kietaissut narun vain ponin kaulan ympäri.

Illalla sitten jaettiin hoitoponit ja päätettiin seuraavalle päivälle tunnit ja toivottiin ratsut. En toivonut ketään hoitoponiksi, mutta yksi poni oli jäänyt vaille hoitajaa, ja minä sitten sain kunnian hoitaa tätä suloista vanhaa mammaa.


Tunneiksi otin koulutunnin, jolle toivoin ystäväni Nitan nuorta kilpahevosta Kingiä ja estetunnin, johon taas halusin ratsuksi ihanan Masin! Illalla sitten menimme nukkumaan yllättävän aikaisin muutaman tunnin nettiseikkailuiden jälkeen...

Maanantai aamuna herätys soi siinä yhdeksän aikoihin ja heti ensimmäiseksi menimmenkin talliin katsomaan monelta tunnit ovat, ja kenellä menisimme. Aamulla minulla ja Iralla oli koulutunti, minne saimme ratsuiksi toivomamme Kingin ja Mortin. Vähän myöhemmin minulla olisi estetunti, minne en valitettavasti saanut Masia, vaan toisen kivan ponin, Vaavin.

Söimme sitten aamupalaa ja menimme tekemään tallia, minkä jälkeen kävimme vaihtamassa tallivaatteet päälle.

Päivän asu:

 Paita - Kingsland
Hanskat - Tattini (saadut)
Housut - HV-Polo
Kypärä - GPA titium
Saappaanvarret - Dyon 
Kengät - Hööks
Kannukset - Wahlsten

Sen jälkeen kävelinkin suoraan kentälle, koska Kingin hoitaja oli ihanasti laittanut minulle hepan kuntoon. Käveltiin ensin pitkät alkukäynnit, minkä jälkeen aloimme työskentelemään erilaisilla kaarevilla urilla. Huomasin jo heti alussa, miten paljon töitä Nita on tehnyt töitä Kingin kanssa, ihan kuin eri hevonen, kuin viime syksyllä! Ravailimme sitten myös kaarevia uria ja heppa tuntui todella mukavalta.Aloimme sitten ravailemaan harjoitusravissa pidempiä pätkiä, ja päätin sitten nostaa jalustimet kaulalle, koska Kingin ravi on todella vaikea, ja en halunnut vahingossakaan turvautua jalustimiin ja yrittää fuskata, vaan halusin istua siellä kunnolla. Otimme mukaan myös pysähdyksiä, mitkä onnistuivat yllättävän hyvin. 


Pian otimme jo mukaan laukkaa ja erilaisia nostoja, mitkä sujuivat myös ihan hyvin, mutta laukasta takaisin raviin siirtymisten kanssa oli vähän ongelmia, koska Kingi repäisee päätä pidemmällä ja alkaa ravaamaan sellaista jättiravia, niin minähän lennän kuin märkä rätti hepan pään mukana kaulalle. Pikkuhiljaa nekin siirtymiset alkoivat onnistumaan. Itse laukat sujuivat aika hyvin, ainakin miljoona kertaa paremmin kuin syksyllä.


Laukkojen jälkeen sitten vielä raveja volteilla niin, että  piti aina taivuttaa ulos- tai sisällepäin. Taivuttelut sujuivat myös aika hyvin. Sitten vielä pitkät ja hyvät loppuravit ja otimme sitten vielä yhteiskuvia Iran ja Mortin kanssa, ja yksi kuvista onnistuikin aika hyvin!

Tunnin jälkeen sitten heppojen hoitajat hoitivat heppansa, ja me menimme syömään, minkä jälkeen taas tallityöt kutsuivat.

Aika kuitenkin kului taas aika nopeasti, ja pian olikin jo aika lampsia kohti kenttää ja ensimmäistä estetuntia moneen kuukauteen. Alla oli kuitenkin tuttu ja turvallinen Vaavi, ja ei muutenkaan ikinä ensimmäisenä päivän hypätä isoja esteitä. Hyvillä mielillä siis tunnille lähdettiin. 

Huomasin heti tunnin alussa, että Vaavi oli laiskalla tuulella, joten heti alusta asti päätin laittaa ponin liikkumaan kunnolla eteen. Tulimme ensin helppoja puomi linjoja, minkä jälkee yhtä yksittäistä pienempää, ja sitten vielä puomilinjaa esteillä. Lopuksi sitten Satu vähän nosti linjaa, mutta se oli kuitenkin max. 70cm. Sitten tulimme vielä yhtä pienempää okseria yksittäisenä.


Mun asennosta kyllä huomaa aika selvästi, että edellisestä hyppykerrasta on vähän liikaa aikaa..

Illalla sitten emme oikein tehneet enää mitään erikoista, Sanni tuli käymään ja sitten menimmekin nukkumaan jo todella aikaisin. 

Moikka! :)

25 kommenttia:

 1. snorkkeli ja sukelluspuku ostoslistalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis, jos harrastaisin uimista/sukeltamista.

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Teksti sujui ja sain hyvin keskityttyä postaukseen vaikka olikin jonkunverran pitkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin kerrankin tehdä pidemmän postauksen, ja mietinkin, että tuliko jo liian pitkä :D

   Poista
 3. asennosta XD nojoo vähän pilkunviilausta mut istunta kuulostaa niin paljon paremmalta, asennosta tulee mieleen joku pornoelokuva XD
  joo tää oli vaan mun mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin et mä oon kaksmielinen...

   Poista
 4. Kiva postaus :) oot (aika) hyvä vastaamaan noihi ilkeisii kommentteihi ;) :D

  VastaaPoista
 5. Tää oli tosi kiva postaus, ootan innolla seuraavia :)!

  VastaaPoista
 6. Puuttuuko Vaavilta toinen silmä? Näyttää vaan omaan silmään että puuttuis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki mun mielestä sillä näyttää olevan kummallaki puolella silmä:D

   Poista
  2. Ei kyllä puutu :D Omalla vain yksi silmä

   Poista
 7. Puuttuko tuosta Kingin ekasta ratsastuskuvasta toinen takasuoja? Pisti vain silmään xd Ratsastat muuten tosi hyvin, oon aika kateellinen sun istunnalle koulupuolella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo puuttuu, selitys tossa alempana. Kiitos :)

   Poista
 8. jeeeee viimeinki näitä!! :)
  ihana kinkkuponinen ja hienot te ♥

  VastaaPoista
 9. Haahah tais puuttuu ekasta kingi-kuvasta toinen taksuoja, unohitko laittaa vai putosko? XDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kingin hoitaja oli laittanut sen kuntoon, suoja oli ilmeisesti tippunut karsinaan tai hoitaja oli sen unohtanut laittaa. Nita huomas ihan tunnin alussa, että puuttuu toinen takasuoja ja kävi hakemassa sen tallista. :)

   Poista
 10. tosi kiva tää :) ! Meet tosi hyvin Kingillä ja muutenkin oot tosi hyvä ratsastaa! Olis vaa kivempi jos laittaisit vähän muustakin kun pelkästä ratsastuksesta kuvia :)

  VastaaPoista
 11. Mun mielest tää oli just kiva postaus eikä ollu liian pitkä :)olis tullu ehkä liian pitkä jos ois ollu hirveesti muustakin kuvia ku ratsastuksista :/

  VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?