Koulutunteja Kalliorinteessä

Moikka! Eli vaihdoin tossa syksyllä toisen Poni-Haan tunnin Kalliorinteeseen. Ratsastan siellä tiistaisin junioriryhmässä. Talli sijaitsee siis Keravalla. Minulla on nyt sieltä kahdelta koulutunnilta kuvia, joista nyt teen teille postauksen.

Kolme viikkoa sitten menin tunnilla Leevillä, jo vähän vanhahkolla kimolla ruunalla.


Kävelimme ensin alkukäynnit ihan itsenäisesti, minkä jälkeen aloimme ravailemaan. Alussa verkka on aika itsenäistä, mutta sitten alamme tekemään opettajan antamia tehtäviä. Tunnista on kuitenkin jo yli kaksi viikkoa aikaa, joten en enää ihan kauhean yksityiskohtaisesti muista, että mitä teimme tunnin aikana.


Teimme ainakin todella paljon siksak pohkeenväistöjä ja avoja. Leevi toimi todella hyvin, ja oli todella pehmeä ja kiva ratsastaa!Tämän jälkeen työskentelimme laukassa ympyrällä aika kauan. Alussa Leevi pukitteli ihan pieniä pukkeja, koska jouduin antamaan sille raippaa, kun heppa oli niin hidas. Lopuksi kuitenkin laukkasi hyvin eteenpäin ja tuntui ajoittain todella hyvältä! :)


Mitä tossa kuvassa oikein tapahtuu XD ^

Leevi oli todella kiva kaikeankaikkiian, ja haluaisin mennä sillä mieluusti uudestaankin! Yritän jatkossa tehdä näitä tuntipostauksia nopeammin tunnin jälkeen, että muistaisinkin niistä tunneista vielä jotain... Positiiviset fiilikset tunnista kuitenkin jäivät :)

Kolme viikkoa sitten olin rästitunnilla keskiviikkona, minne sain ratsuksi Zoonan, 2005 syntyneen pienehkön tamman.


Tästäkään tunnista en oikeastaan muista yhtikäsmitään, mutta yritän kuitenkin saada nyt edes jotain tekstiä teille aikaiseksi. Tämä rästitunti oli aika myöhään illalla, joten maneesi oli todella pimeä, ja super vaikeasti kuvattavissa. Kuvat olivat melkein mustia, ja jouduin niitä valottamaan ihan älyttömästi, mikä taas sitten pilasi laadun ihan totaalisesti... :/ Toivottavasti nyt kuitenkin kestätte!


Tehtiin tällä(kin) tunnilla aika paljon pohkeenväistöjä ja laukkatyöskentelyä. Zoona tuntui alusta asti todella kivalta, ja tykästyin siihen heti alkutunnista. Zoonalla voisin kuvitella meneväni koulukisoihinkin, koska sillä on niin kiva ravi ja muutenkin se on niin kivan tuntuine ratsastaa!


Teimme myös paljon voltteja ja taivuteltiin suorilla urilla eripuolille. Poni taipui loppujenlopuksi oikein hyvin, vaikka alussa olikin ehkä hieman vastahakoinen.


Toi käsi... Mut tosiaan, laukannostot olivat todella huonoja ja muutenkin laukanlaatu oli aika heikkoa. Lopuksi sitten jäin laukkaamaan ympyrälle, missä sitten sain sitä laukkaa pyörimään paremmin, ja Zoona alkoi pikkuhiljaa okeasti kantamaan itseään siinä laukassa ihan kunnolla. Oli oikein hieno poni siinä lopuussa! Loppuravit siiten vielä laukkojen jälkeen, missä poni oli myös todella hyvä :)


Tunnin jälkeen vielä hoidin hepan loppuun ja vein varusteet talliin jne. Olen ollut tähän mennessä todella tyytyväinen talliin, ihmisiin ja hevosiin! Lisää saa kysyä :)

Olen muuten varmaan tekemässä kysymyspostausta pitkästä aikaa, olisiko kiinnostusta?

KÄYKÄÄPÄ MUUTEN VASTAAMASSA YHTEEN BLOGIINI LIITTYVÄÄN KYSELYYN TÄSTÄ!

Moikka! :)

35 kommenttia:

 1. Kalliorinne on kyllä tosi kiva paikka(: Itse kävin siellä tunneilla meijän omalla hevosella, kun se asui siellä. Ja toi Zoona on sen meijän hevosen varsa. :)

  VastaaPoista
 2. Menit ainaki tosi hyvin Zoonalla sillon ku olin samalla rästillä :) Minkä kautta löysit/tiesit kalliorinteen?

  VastaaPoista
 3. Joo kysynyspostaus! JOS sit vaan vastaisit kaikkiin kysymyksiin, viimeksi se jäi vähän puolitiehen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en nyt IHAN kaikkiin lupaa vastata, mutta joo paremmin kuin viimeksi XD

   Poista
 4. jouduin antamaan sille raippaa, kun heppa oli niin hidas.
  ^^ ei sitä hevosta sillä raipalla ratsasteta, huoh ! ihme ratsikoulu jos sillee opetetaaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos se heppa ei liiku eteenpäin niin tottakai sille silloin annetaan raippaa? Voi härreguud...

   Poista
  2. Anonyymi: itse ratsastan laadukkaalla ratsastuskoululla, ja sielläkin opetetaan aina että jos hevonen ei pohkeesta liiku niin raipalla sitten. Onhan se paljon järkevämpää antaa kerran raipasta kun jäädä turhaan vaan tökkimään pohkeilla...? Ois todella kiva tietää että mihin sinä ano sitä raipaa sitten käytät? :)

   Poista
  3. Miten sä sit sitä heppaa ratsastat? Jos ei liiku niin siinäkö sitä vaan sitten seistään?:) Mua välillä ottaa päähän ihmiset jotka ei ymmärrä raipan tarkotusta. Kun olin ite alottelija ja kävin ratsitunneilla niin mun mielestä oli paha jos käytti raippaa/kannuksia. Mutta kun sain oman ponin heräsin että hei nää on vaan apujen tehostus välineitä! :) Ei tarvii hakata niin paljoa pohkeilla jos on kannukset/raippa, edellyttäen tietysti että osaa käyttää niitä oikein. Kisaan välillä koulua ja joissain kisoissa kannukset ovat pakolliset ! :)

   Poista
 5. hei kuul miks mä en tienny et käyt nykyään toisellaki tallilla ;)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja sitä vain ajattelin kysellä et kun Lappeenrannassa oli ne ratsikoulu oppilaiden mestaruudet niin olitko paikan päällä itse kun katoin kerran et oisit mut en sit tiiä.

  t: tyttö joka käy tallilla jossa kisat järjestettiin.:)

  VastaaPoista
 7. Onko sun mielestä siustiä kun saa lyyä hevosta raipalla? Toki kaikki raipalla napauttamalla herkistää hevosta pohkeille. Mutta kaikki yleensä tunnilla napauttaa ainakin kerran raipalla. Ei se oo mitään ihmeellistä. Käyn itekkib ratsastamassa itsepäistä shettistä joka pukittelee jos sitä lyö. Napautuksestakin se joskus heilauttaa sitä persettä...
  T:oman ponin omistaja joka kisaa ponillaan koulussa helppo A ja esteillä 90cm-100cm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö, mitä ihmettä XDD Missä vaiheessa oon sanonu et olis siistiä lyödä hevosta raipalla? Ja miks kerroit millä tasolla kisaat....? Tulisit nyt edes omalla nimelläs kommentoimaan :D

   Poista
 8. Kiva postaus jälleen, oon jäänyt ihan koukkuun sun blogiin :D

  VastaaPoista
 9. Anteeksi mitä noi anot oikeen selittää tosta raipan käytöstä XD tiesittekös että hevoselle on parempi antaa hiukan raippaa jos se on hidas, ja jos vain jää potkimaan niin hevonen kuuroutuu pohkeelle ja silloin sitä ei ainakaan saa liikkeelle :D ^^jotkut hepat vaan tarvitsee kunnon herättelyt ja ps. olen nähnyt ihan useamman kerran että VaA ja 160cm ratsastajat käyttävät raippaa ;)

  Mutta vaikuttaa tosi kivalta paikalta toi kalliorinne :) ihastuin varsinkin tohon zoonaan, super kivannäköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän raippaa voi käyttää ja joskus ihan syystäkin. Usein kuitenkin vaa herätellään nopeesti sillä ja muut avut jää vähälle. Ja miks pitäs potkia kylkiä, kyl taitavat osaa muutoinkin herätellä hepan.

   Poista
 10. Paljon tuolla maksa tunti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tietenkään tiedä kun kaikki maksetaan eikä ite tartte tehä mitään. Mut helpostihan ton tiedon sai selville: irtotunti 40e ja kausikortilla 32e (kausi 672e).

   Poista
 11. Oot tosihyvä ratsastamaan! :) ootko menossa lähiaikoina kisoihin?

  VastaaPoista
 12. Tosi tyhmiä noi kommemtit jossa puhutaan raipan käytöstä. Raipalla hevonen herätetään pohkeille. Raipalla napautetaan (niinkun just nona tekee) eikä sitä lyödä. Hevoselle ei olisi oikein jos sitä vaaan hakataan pohkeilla. Sillon se tulee pohkeille kuuroksi eikä sitä saa millään eteen :) Nona yekew just oikeen (:

  VastaaPoista
 13. miten et voi tietää paljonko tuntisi maksavat, jos kerran käyt niillä tunneilla? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka teillä sit menee noi maksuhommelit kun mä aina maksan tunnin jälkeen kuukausikortilla tai ihan käteisellä ja sillohan sä tiedät kuinka ne maksut menee? :o mut joo kuinka teillä sit menee ne maksut?

   Poista
 14. Nona on lellitty kakara, jonka ei koskaan tarvi itse tehdä mitään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentistas päätellen et tiedä mistään mitään. <3

   Poista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?