Luukku 11: Kisahistoria Pallerolla

Kun aloitimme valmennuksen syksyllä 2011 ja piti alkaa miettiä vakkariponeja, Nona päätyi miltei heti Palleroon mutta minä ajattelin ensin Vaavia. Olimme ensimmäisissä kisoissamme näillä poneilla Forssassa, puomiluokassa.


Kokeilimme kummatkin kotona muitakin poneja, mutta pikkuhiljaa päädyimme yhdessä Masiin. Ensimmäiset yhteiset kisamme Masilla oli Billnäsissa. Nona hyppäsi 60cm sijoittuen neljänneksi ja minä 80cm sijoittuen viidenneksi. Tästä kummankin oli hyvä jatkaa. Treenasimme yhdessä, kannustimme toisiamme, tehtiin valmistelut yhdessä ja suunniteltiin Masille kaikki tarvittavat varusteet ja ostettiin ne yhdessä.


Starttasimme yhdessä tämän kauden aikana noin neljät kisat, joista vähintään jompikumpi kantoi aina ruusukkeen kotiin. Minä pidin kauden tauon valmennuksesta, jolloin Nona jatkoi kisaamista Masilla - mutta starttasi myös muilla. Syksyllä -12, Nona lopetti valmennuksen ja minä aloitin uudelleen. Kisasin Masilla silloin tällöin ihan loppuun asti, vaikka Mortti olikin se "virallinen" kisaheppa. Eikä Masilla kisaaminen tuntunut enää samalta, kun sitä teki yksin.


Tämä pieni keltainen otus on opettanut meille kummallekkin paljon ja uskallan olettaa että yhdessä kisaaminen on ollut edellytys sille että olemme vielä tänään näin läheisiä Nonan kanssa. Edelleen joka kerta kun lähdemme yhdessä Perniöön, käydään moikkaamassa sitä tuttua ja turvallista pientä hörisevää otusta, joka on kummallekin niin tärkeä. Opimme kummatkin myös tämän kisaamisen myötä jakamaan ja ajattelemaan toisia, sillä myönnettäköön että aluksi oli havaittavissa vähän "omimista" ja muuta ponityttödraamaa.

Parhaat kisamuistot:

Nona: Olin keväällä 2012 Salossa kisoissa Masilla. Kisasin 85cm, mutta onnistuin jotenkin menemään vahingossa paljon isomman luokan verkkaan, ja tulikin sitten hypättyä 120cm okseri - vahingossa. Ihmettelin estettä lähestyessä, että miten helkkarissa toi este on noin iso, mutta kannustin kuitenkin ponin siitä yli. Tunsin miten poni oikein venytti itseään, mutta pääsi kuitenkin puhtaasti siitä! Kävin sitten sen jälkeen katsomassa korkeuden ja olin kyllä pikkusen järkyttynyt ja ennenkaikkea todella ylpeä pikkusesta

Ira: Viikkoa sen jälkeen että Malin Baryard hyppäsi 160cm uusinnan ilman jalustimia HIHSissä (2011), oltiin yllämainituissa Billnäsin kisoissa. Hyppäsin puolet pienemmän luokan (80cm) ja uusinnassa lähti tasapainon pettämisen seurauksena jalustimet. Sijoituin kuitenkin ja tuomari huomautti palkintojenjaossa, että tuohan oli samantasoinen suoritus kun Malinilla. Muutkin nauroivat samaa, onhan Malin yksi suurimmista idoleistani ja Ira 14v oli harvinaisen ylpeä kun minua verrattiin häneen. :D

8 kommenttia:

 1. Nona et varmasti oo hypäny mitään 120cm masilla..........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D mistä sinä sen voit tietää?

   Poista
  2. En oo toi mut aika weird että tollanen pallero vuonis vetelis tosta noin vaan 120cm okseria:D

   Poista
  3. Masi on ollu nuorempi ja paremmassa kunnossa, kun nykyään. Ponilla on kyllä kisattukin 110cm luokkia. :)

   Poista
  4. täytyy myöntää, että aika oudolta kuulostaa ettei 15(?) vuotias suht kokenut ratsastaja ja kisaaja erottaisi 120cm estettä..... mutta olkoon miten olkoon :) en tarkoita pahalla.

   Poista
  5. Mä uskon kyllä et Masi on tommosesta hilpassu yli, on se sen kokosta yksittäistä kotonaki aikanaan ja varmaan myöhemminkin mennyt :) Mut edelleen, 90cm AM5 missä uusinta oli metri on korkein jonka se on startannut 2007 Niinan kanssa, tää siis Niinalta kysytty ja mun aikana 90 ollut isoin :D sori oli pakko korjata <3

   Poista
  6. Aa niimpä olikin, muisteltiin Iran kanssa, että olis ollu kymppi, mutta olikin sitten näköjään vähän väärin :D ja eipä mitään! <3

   Poista
  7. Ja tolle anonyymille, tästä on siis useampi vuos jo aikaa :D Ja lähestyin ihan toiselta puolelta kenttää, näin esteen koon vasta, kun olin kääntänyt jo esteelle, enkä oikein muutamaa metriä ennen estettä voinut sitä siitä enää poiskaan kääntää :)

   Poista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?