Luukku 4: Lando

Monet varmaan ovat ihmetelleet mistä löysin Landon.  Pääkaupunkiseudulla on nimittäin ainakin omasta mielestäni erittäin vaikeaa löytää vuokrahevosta, joka olisi osaava ja eteenkiin jos haluat valmentautua ja kilpailla. Löysin oikein unelmadiilin! Miten tässä näin kävi ja millainen Lando edes on? Se selviää nyt.

Olin vasta muuttanut Vaasaan ja selasin hevostalli.netin Markkinat-palstaa. Vaasan alueella ei ollut kuin pari hevosta tarjolla, mutta yksi osui erityisesti silmään. Otin heti sähköpostitse yhteyttä omistajaan ja kerroin toiveeni. Seuraavalla viikolla olikin jo koeratsastus. Tällöin olin ihan myyty!

Lando oli loppuperheenkin mielestä oikea huippulöytö!
Lando on siis 17-vuotias pv-ruuna, mutta ikää ei todellakaan uskoisi. Se on hyvässä kunnossa ja energiaa piisaa. Se on tuotu Saksasta Suomeen ja ollut täällä nykyisellä omistajalla siitä asti. Saksassa sillä on kisattu 130cm asti ja Suomessa 110cm/heA/tuttaria. Oikea monitoimihevonen siis kyseessä. Lando on täydellinen opetusmestari, se ei anna mitään ilmaiseksi, mutta palkitsee heti kun teet oikein. Se on myös paljon herkempi kun useimmat ratsastuskouluhevoset, tuntikäytöstä huolimatta.

Sovimme omistajan kanssa alusta asti, että käyn 2-3 kertaa viikossa ratsastamassa ja kunhan opin vähän tuntemaan Landoa, saan alkaa käydä sen kanssa valmennuksissa. Keväällä on tarkoitus aloittaa kisaaminen estepuolella. Tällaisesta diilistä en olisi uskaltanut unelmoidakaan ja tämä olisi tuskin Helsingissä edes mahdollista.

Opetusmestari työssä!
Kuten jo aikaisemminkin mainitsin, hän on siis oikea opetusmestari. Minusta tuntuu että opin joka kerta jotain uutta kun hyppään Landon selkään. Se on eteenpäinpyrkivä ja saa pitemminkin pidätellä kun pyytää eteen. Kisahepan luonne näkyy myös herkkyydessä. Lando ei tee mitään, ellet pyydä juuri oikeilla avuilla. Tämän hevosen kanssa on turha humputella, siitä ei tule mitään. Mutta heti kun osaat pyytää haluamaasi asiaa selkeästi, saat palkintosi. VaB:n asiatkin sujuvat kun vettä vaan ja vaikka Lando onkin sydämmeltään estehevonen, se on erittäin osaava myös koulupuolella. Sillä on minulle todella paljon annettavaa ja uskon että voimme päästä yhdessä pitkälle!

                      

- Ira

3 kommenttia:

  1. Asut siis nykyään Vaasassa? Kiva kuulla :) Itekki nimittäin asun..

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon ratsastanut Landolla useaampiakin kertoja! Aivan huippu hevonen :)

    VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?