Luukku 7: Valokeilassa Lasse

Kieferhof's Showy Heman, eli tutummin Lasse, on viisivuotias Hovawart-uros. Hän siis tuli perheeseemme ennen joulua 2009 ja on siitä lähtien ollut tärkeä osa sitä. Hovawarteja on kolmea eri väriä (musta ruskeilla merkeillä, musta sekä vaalea) ja Lasse on vaalea. Nimi "Lasse" tulee siitä, että hän oli syntyessään pentueen pienin. Ruotsiksi on olemassa lastenlaulu, jonka nimi on "Lasse liten" (suomeksi "pieni Lasse").

Pentuna hänellä oli hassu tapa nukkua tässä asennossa.
Pikku petomme
Pienestä pitäen Lasse on ollut erittäin persoonallinen tapaus. Hän on vähintäänkin yhtä luupää kun loppuperhe, mutta kiltti kun mikäkin nallekarhu. Lasse ei ole koskaan tehnyt kenellekkään pahaa, vaikka omaakin vahtikoiran luonteen. Isona koirana hän kaipaa runaasti liikuntaa, ettei turhaudu ja onkin tämänvuoksi oivaa lenkkiseuraa. Lassen kanssa harrastetaan paljon. Itse harrastin hänen kanssaan agilitya parin vuoden ajan ihan huvin vuoksi, äiti käy säännöllisesti tottelevaisuuskoulutuksessa, pikkuveljeni on treenannut ahkerasti jäljestämistä ja kokeiltiin myös viestintää Lassen kanssa. Hän on oikea herkkusuu ja nakit sekä lauantaimakkara ovatkin tämän pojan lempiherkkua.

minä ja Lasse 2012
Yksi hänen lempipuuhistaan kesällä on uiminen. Lasse on asunut koko pienen ikänsä Helsingin keskustassa ja lenkkeilymahdollisuudet ovat mitä ovat (on toki esim Keskuspuisto, Tokoilahti, Tervasaari yms) ja koirapuistoissakin on tullut jonkin verran käytyä. Parhaiten hän kuitenkin viihtyy metsässä ja äiti käykin hänen kanssa viikoittain Sipoossa riekkumassa. Välillä lähdemme koko perheen voimin, mutta siitä on tullut äidin, pikkuveljen ja Lassen "juttu" vuosien varrella. Nuorempana hän kävi myös parissa näyttelyssä ja kerran kun olin näyttämässä häntä pentunäyttelyssä, hän olikin rotunsa paras!

löhöilyä 2013

viime keväänä sain tämän kuvan eräältä lukijalta meistä :)
vauhti päällä
Lasse on myös saanut oman osuutensa sponsorituotteista, joita olen blogin kautta saanut (esim puudummy Horzelta)...

...ja tottakai myös tehnyt hieman mallintöitä yhteistyökuvissa (Sheinside).
Kaikenkaikkiaan Lasse on kultaakin kalliimpi ystävä, joka aina osaa piristää. Jos olen pahalla tuulella tai itkettää, hän yrittää kömpiä syliin (useimmin ei kuitenkaan tänne mahdu, vaan painaa pään syliin ja tuhisee rauhoittavasti). Jos olen täynnä intoa ja energiaa, hän tulee pomppien ja häntä heiluen mukaan iloitsemaan. Tämä karvakorva on minulle niin äärettömän tärkeä ja rakas!

- Ira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?