Sarjat, joita seuraan

Heippa, tällä kertaa tekisin teille postausta sarjoista, joita seurailen. Televisiosta en seuraa pahemmin mitään, netflixistä sitten senkin edestä. Tosin alkaa pikkuhiljaa tuntua, että olen katsonut jo kaikki kiinnostavat sarjat, enkä löydä enää mitään uutta katsomisen arvoista.

 
Orange is the new black

Kuvaus:  Sarja kertoo Piper Chapmanista, joka saa 15 kuukauden tuomion kymmenen vuotta sitten tehdystä huumerahojen kuljetuksesta silloiselle rakastajalleen Alex Vauselle. Sarjassa Piper kohtaa Alexin uudelleen vankilassa, ja heille kehkeytyy suhde, vaikka Piper onkin jo kihloissa. Mustalla huumorilla höystetyssä sarjassa seurataan naisvankien elämää Litchfieldin vankilassa New Yorkissa.

Mistä löytyy?  Netflix. 2 tuotantokautta julkaistu, kesäkuussa pitäisi tulla kolmas. Telkkarista sarjaa ei siis näytetä ollenkaan, bokseja saa ehkä ostettua jostakin, en ole varma, kun netflixistä olen itse katsonut. 

Ikäraja: Ei lapsille / k16. Itsekkään en kyllä suosittele tätä ihan perheen pienimmille, mutta jokainen nyt huolehtikoon omista asioistaan. 

Mielipide: Mielestäni orange is the new black on todella erilainen sarja, joka on täynnä yllätyksiä ja jännittäviä juonenkäänteitä. Yksi koukuttavimmista sarjoista, joita olen ikinä katsonut. Tsiigailin tuotantokaudet varmaan viikossa... Nyt vain odotellaan vielä puolivuotta, että jaksoja tulisi lisää. Itse tykkäsin enemmän toisesta tuotantokaudesta, siinä oli ennemmän juonenkäänteitä kuin ensimmäisessä, mutta toivotaan, että kolmas olisi vielä parempi. 

             
     
Supernatural


Kuvaus: Yhdysvaltalainen kauhusarja kertoo veljeksistä Sam ja Dean Winchesteristä, jotka seuraavat isänsä jalanjälkiä metsästäen kaikkea yliluonnollista. En oikein enempää voi kertoa, jotten spoilaa mitään myöhemmiltä tuotantokausilta. Sarjan katsominen kannattaa oikeasti aloittaa alusta, eikä yhtäkään jaksoa kannata skipata, sillä sarjassa tapahtuu paljon kokoajan. 

Mistä löytyy ? Netflix (7 tuotantokautta), boksit. Ilmeisesti televisiossakin pyörii, mutta sarjan uusille katsojille voi olla paha alkaa katsomaan esim. viidennen tuotantokauden puolesta välistä. Itse olen katsonut seitsemän ensimmäistä kautta netflixistä, ja sitten meillä on 8 ja 9 tuotantokaudet boksina. Kymppiä ei vielä saa mistää suomenkielisillä teksteillä, koska sitä näytetään nyt jenkeissä. 

Ikäraja: k16. Omasta mielestäni tämä sopii kyllä nuoremmillekkin, kunhan ei ole mikään kauhean säikky. 

Mielipide: Mielestäni ihan ensimmäiset tuotantokaudet olivat parhaita, sarja nimittäin muuttuu kauheasti yhdessä vaiheessa. Mielenkiinto kuitenkin pysyy yllä ja mukaan tulee aina välillä mukaan uusia hahmoja ja jännittäviä juonenkäänteitä. Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka tykkäävät katsoa jännitys-/kauhu-/draamasarjoja. 

        
 
Hawaii five-0

Kuvaus: Rikos-/draamasarja jonka tapahtumat sijoittuvat Hawaijille. Pääosassa on siis Hawaii five-0 niminen kuvernöörille työskentelevä iskuryhmä, jota johtaa entinen navy seal, Steve McGarret. Sarjassa ratkotaan siis rikoksia, mutta mukana on myös huumoria ja draamaa.

Mistä löytyy? Netflixistä kaksi ensimmäistä tuotantokautta, telkkarista tulee tällä hetkellä kolmas tuotantokausi (tosin jotenkin todella outoihin aikoihin).

Ikäraja: k16. Tämäkin tosin omasta mielestäni sopii nuoremmillekkin, ei ole edes kovin väkivaltainen tai pelottava.

Mielipide: Sarja on humoristinen ja aika rentoa katsottavaa, ei siis tarvitse kokoajan silmä kovana seurata tapahtumia, mutta sarjassa on kuitenkin selkeä juoni. Itse katsoin kaksi ensimmäistä tuotantokautta kahdessa viikossa, jotenkin niin helppo aina laittaa koulun jälkeen Netflix päälle ja katsoa puoliunessa eliittikyttiä Hawaijin lämmössä. 

         
    
Grimm

Kuvaus: Sarja kertoo Portlandissa asuvasta rikosetsivästä, Nick Burkhardtista, joka saa selville olevansa "Grimm", hänellä on siis kyky nähdä yliluonnollisia olentoja "Weseneitä". Sarjassa Nick ystävineen ja kolleegoineen ratkoo rikoksia, joihin yllättävän usein liittyy weseneitä. Sarjassa on myös paljon sivujuonia, ja etenkin kolmannella kaudella sarjan luonne alkaa muuttua. Rikos-/yliluonnollinen kauhusarja. 

Mistä löytyy? Netflixistä kolme ensimmäistä tuotantokautta, Sub näyttää/näytti televisiosta joitakin jaksoja joskus. 

Ikäraja: k16, tämäkin on mielestäni vähän turhan korkea ikäraja, eihän tuo sarja ole edes pelottava.

Mielipide: Todella rentoa katsottavaa, kuitenkin kokoajan tapahtuu jotain, joten mielenkiinto pysyy yllä. Välillä jotenkin jutut menee ehkä vähän "yli", mutta on joka tapauksessa ihan hauska ja katsomisen arvoinen sarja, ja kaiken lisäksi todella koukuttava. 


        

Criminal Minds

Kuvaus: Sarja kertoo FBI:n rikollisten profiloimiseen erikoistuneesta BAU-yksiköstä. 

Mistä löytyy? Boksit / Televisio. Itse omistan muutaman tuotantokauden ja lisäksi katson foxilta nelostuotantokautta (taas..). Olen siis katsonut lähes jokaikisen jakson mitä on käännetty suomeksi (9 tuotantokautta). 

Ikäraja: k16 

Mielipide: Yksinkertaisesti: Paras. Sarja. Ikinä. Juuri sopivan jännittävä, hyviä sivujuonia, loistavat hahmot, sopivasti huumoria mukana ja ah


        
    

                                                           
Tässä kaikki parhaat sarjat joita seuraan/olen seurannut, nyt vain lähinnä venailen, että tulisi lisää tuotantokausia katsottavaksi, jotta voin jatkaa itseni riuduttamista sohvalla useita tunteja päivässä :3


        
   

Mitä sarjoja seuraat?
Mistä katsot?
Surkein sarja, jota olet koskaan seurannut?


24 kommenttia:

 1. Mä oon nyt täs kattonu how i met your mother (ensisilmäyksellä) kaikki kaudet jotka on netflixissä, ysi uupuu, samoin pretty little liars (valehtelevat viettelijät, tähänkin odotan uusia jaksoja ja make it or brake it sain tänään loppuun, jaksoja odotellessa.. nyt en vaan tiiä mitä kattosin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Pretty Little Liarsin itseasiassa unohdin kokonaan tosta listalta! Olen sitäkin katsonut netflixistä kolme ensimmäistä tuotantokautta ja hdfinistä sitten neljännen puoliväliin saakka (kunnes hdfin lakkasi toimimasta..). Make it or break it on ainakin mun siskojen suosiossa ja katson itsekkin sitä aina välillä samalla :D Ei ehkä ihan sellainen, mitä itse jaksaisin katsoa.

   Ja hei! Jos sulla on ikää vähän enemmän suosittelen Blue Mountain State nimistä sarjaa, ihan huippu, nauran aina ihan kippurassa. Sarjan sisältö ei kuitenkaan ole ihan nuorimmille, taitaa itseasiassa olla k18.

   Poista
 2. Hawaii five-0 on ihan paras sarja, ja sitä pystyy katsomaan (ilman suomenkielistä tekstitystä) netistä vaikka mistä! Criminal Minds on myös hyvä, mutta jutut ovat menneet aika karmeiksi sitten ensimmäisten tuontantokausien. Seuraan paljon myös muita rikossarjoja, esim. csi, csi new york, csi miami, ncis rikostutkijat, ncis los angeles, ncis new orleans, mentalist... suosittelen kyllä kaikkia, vähän sen mukaan minkä sarjan näyttelijöistä pitää koska jutut pyörivät aikalailla sitä samaa rataa aina vaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän noita sarjoja löytää netistä, mutta tosi moni on niitä, että pitäisi ladata koneelle jotain ihme tiedostoja ja sitten sieltä jostain pystyy katsomaan :D Liikaa vaivaa näin laiskalle :(

   Tossa CM:ssä täytyy kyllä olla erimieltä; mielestäni sarja on vain parantunut loppua kohden! Mua taas ei noi muut oikein nappaa, hawaii 5-0 ja CM oikeestaan ainoat. NCIS rikostutkijoita katsoin kun se tuli neloselta. Ja mun mielestä criminal minds poikkeaa juurikin hahmojen ja sivujuonien avulla muista rikossarjoista. :)

   Poista
 3. Oooo havaiji 5-0, criminal minds ja NCIS on maailman parhaat sarjat !

  VastaaPoista
 4. Monet ovat suositelleet aina joitain näistä sarjoista, mutta kun kunnon mielipide sarjasta on uupunut niin ei ole tullut katsottua! Nyt lähtee katsottavaksi ainakin Orange is the new black! Ja Netflixistä tietysti :)

  Itse olen Netflixistä seurannut The Walking Deadia (ihan vain siksi, että siihen on jostain syystä jäänyt koukkuun..!?) ja Suits-sarjaa, jonka aloitinkin näppärist niin, että 3. tuotantokausi tuli juuri Netflixiin kun kaksi ensimmäistä oli katsottu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Walking Deadia olen itsekkin miettinyt, joskus katsoin muutaman jakson telkkarista ja vaikutti jotenkin tylsältä (??), voi olla, että on parempi, jos aloittaa alusta asti :D Suitsia voisin ehkä alkaa seurailemaan kun saan BMS katsottua loppuun.

   Poista
 5. Jospa mäkin nyt kerrankin kommentoisin jotain :D alko kiinnostaa toi Grimm ja vähän myös tuo Supernatural, ehkä mä seuraavaksi alan kattoo jompaa kumpaa noista :) Ite seuraan Teen Wolfia, Gleetä, Havenia, Pretty Little Liarsia, Big Bang Theoryä ja Vampire Diariesia, noihimpa se mun vapaa-aika pitkälti tällä hetkellä menee :D Katon TVshow7 -sivustolta, siellä ei vaan oo tekstityksiä missään ohjelmassa :/ Surkeinta sarjaa en osaa sanoo, varmaa joku suomalainen sarja, josta oon kattonu korkeintaa kolme jaksoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Teen Wolfin ja PLL unohdinkin tosta listalta, mutta siis ne olen myös molemmat jo katsonut. Vampire Diaresia katsoin ekan tuotantokauden, mutta en jotenkin jäänyt yhtään siihen koukkuun, niin en jaksanut katsoa enempää :D

   Tuon sivustonkin voisin käydä tsekkaamassa (:

   Poista
 6. Once upon a time (=Olipa kerran) on kyllä maailman paras <3 vähän nössö ehkä, mut ite oon 18 ja kyllä kelpaa : D Ja Drop Dead Diva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Sitä katsoin ekan tuotantokauden kun tuli telkkarista, jotenkin vähän lopahti siinä tokalla tuottarilla, enkä sitten jäänyt seuraamaan loppuun asti :/

   Poista
 7. mäkin katson noita melkein kaikkia samoja sarjoja netflixistä ja oon aina ihan koukussa kun löydän jonkun hyvän sarjan! katoin just sellasen kun under the dome ja tykkäsin siitä tosi paljon, ainut vaan et siitä oli vaan 1 tuotantokausi :/ muita hyviä sarjoja sielä on mm. teen wolf ja vampyyrin päiväkirjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Under the domesta en jotenkin tykkää itse yhtään, mutta teen wolf on ihana :3 <3

   Poista
 8. Esim. http://watchtvseries.se näkee todella paljon kaikkia sarjoja englanniksi ilman tekstitystä ja osaan saa myös englanninkieliset tekstit jos auttaa jotakuta. Täytyy vain valita katsottavaksi vidzi.tv:stä, koska muuten ei välttämättä toimi. Ihan kuukaudessa katsoin tuolta Hawaii five-0:n kaikki jaksot aina tuonne viidenteen kauteen saakka! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui vitsi pitääpä kokeilla :D Toimiikohan ipadilla?

   Poista
 9. Swefilmereistä löytyy kaikki uusimmat sarjojen jaksot ja kaikki uutuusleffat, ja vielä ilmanen! Siellä on nyt käynnissä pll season 5 e16 :) ja kaikki cm kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tota mun luokkalaisetkin on ehdotelleet, ehkä koitan katsoa sieltä :D

   Poista
 10. Itse seurailen tiiviisti Pretty Little Liarsia, rikossarjoja kuten Criminal Minds, Without a trace jne. :) Vinkkinä muuten: itse oon nyt menossa PLL:ssä 5x17, sellanen sovellus kun PopcornTime, tosi hyvä vaikkakin koneelle ladattava, ei tullu mtn viruksia! Löytyy kaikki kaudet pll ja vitoskauden jaksoi tulee kokoajan lisää ja suomitekstitkin löytyy, ihan laadukkaatkin jopa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tostakin olen kuullut, pelottaa vaan ladata tähän koneelle mitään, kun muutenkin aika laginen nykyään :/

   Poista
 11. Game of Thronesia katson ja sitä suosittelen! Hyvin brutaali ja väkivaltainen sarja on, mutta äärettömän koukuttava! :-) Supernatural on kanssa ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees! Meillä onkin kotona game of thronesin eka tuotantokaus boksina, en ole vain saanut aikaiseksi sitä vielä katsottua :)

   Poista
 12. Mä oon kattonu Orange Is The New Blackia muutaman jakson, mut vaikuttaa mielenkiintoselta! Gossip Girl menee myös aina helposti se 5 jaksoa päivässä, nyt kun oon kipee nii 10 jaksoa... se on pelastanu mut aivan täysin ja onneks vielä kausiaki jäljellä. Alotin joskus Pretty Little Liarsin mut ei se ollu mun tyyppinen, sama Vampire Diaries. Rikossarjat on kyllä ihan sairaan hyviä! Esim just NCIS ja Criminal Minds.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Aika samoja siis katsot, kuin minäkin! GGstä en ite kovin paljoa välitä, jotenkin ihan liikaa turhaa draamaa, kun omastakin takaa sitä löytyy XD

   Poista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?