Ei mennyt niin kuin Strömsössä

Täällä siis Nona taas. Itse olen aika loistava aina mokaamaan kaiken, joten tämä blogitallin viikkohaaste oli kuin minua varten keksitty. Useimmiten näitä ei ikinä saada videolle/kuville, joten olen joutunut kuvittamaan postausta muullakin tavalla.


Loppukesästä 2011 vietiin valmennusviikonloppuna heppoja laitsalle. Minulle oli laitettu vietäväksi Cleo, joka oli vielä neljä vuotta sitten aika paljon vauvamaisempi ja muutenkin välillä aika "villi". Perrassa käyneet varmaan tietävätkin Cleon luonteesta, mutta muille vielä selvennykseksi, että kyseessä on (tai ainakin oli) poni, joka ei oikeasti sekunttiakaan seissyt paikallaan. Se kokoajan sähläsi ja ollaan aika varmoja, että sillä on joku ponien ADHD, kaveri oli myös yllättävän vahva, joten Cleon hallitseminen maastakäsin oli välillä vähän hankalaa pikku-Nonalle. No, minun piti siis päästä itse Cleon selkään (hepat siis vietiin aina ilman satuloita laitsalle), koska Satu oli jo pakussa odottamassa. Ison tallin oven vieressä oli tuoli, jolta sitten ajattelin kavuta selkään. Voi kumpa se olisikin ollut niin helppoa. Cleo alkoi tapansa mukaan sählätä ja viskoa päätään joka suuntaan. Jotenkin sitten se onnistui jäämään tallin oveen kiinni poskihihnastaan. Ponihan sitten sai vetarin ja meni ihan paniikkiin. Yritin irrottaa poskihihnaa ovesta, mutta poni oli niin kauhun vallassa ja repi itseään sellaisella voimalla, etten saanut sitä rauhoitettua yhtään, enkä sen koommin sitä poskihihnaakaan auki. Ovi oli vähän vanhemman puoleinen, ja niinhän siinä sitten kävi, että painava, iso ja  puinen tallin ovi sitten lähti saranoiltaan irti ja kaatui mun ja Cleon päälle. Poni ehti juuri ja juuri alta, pelkkä silmäkulma aukesi, mutta se ovi osui suoraan mua päähän, ja voin kyllä sanoa, että sattui aivan perkeleesti. Luojan kiitos oli kypärä päässä, muuten olisi varmaan pahimmassa tapauksessa mennyt kallo halki. Sen takia siis se tallin ovi vaihdettiin, jos joku sitä on ihmetellyt :D! 


Keväällä 2012 niinä aikoina kun Luke oli juuri tullut tallille, ratsastettiin Nitan kanssa kahdestaan maneesissa ilman satuloita Kingillä ja Lukella. Juteltiin siinä sitten jotain, poneilla oli pitkät ohjat, ja makoiltiin ponien takapuolten päällä. Maneesin oven kohdalla sitten molemmat idiootit säikähtivät jotain olematonta örkkiä, ja lennettiin kivassa kaaressa sieltä molemmat alas, vaikka kuinka koitettiin roikkua kyydissä. Ei siinä mitään onneksi kummallekkaan sattunut.


Syksyllä 2011 valmennuksessa oltiin maastossa pienellä porukalla. Mukana oli Nita Ladylla, Ira Pärrellä, Riikka Vallulla, Venla Cacrulla ja mä Masilla. Kaikki menivät siis ilman satuloita. Jansu ja Nora olivat kuvaamassa meitä jalan. Lähdettiin sitten teurastamolle päin maastossa, ja laukkasimme laukkasuoran ensin toiseen suuntaan, koska takaisin tultaessa Jansu ja Nora sitten kuvaisivat laukkapätkän. No, Pärre sitten vähän innostui liikaakin kotiinpäin laukatessa, ja lähti ohittamaan muita. Laukattiiin muutenkin aika reippaasti (tai muista en tiedä, Masi oli ainakin ihan huippuvauhdissa). Masi (ehkä) sitten loukkaantui Pärren ohituksesta, ja päätti hypätä pellolle. Kyllä, ojan yli pellolle, ihan yhtäkkiä kesken laukan. Se siis ensin kääntyi vasemmalle (laukkasimme tien oikeassa reunassa) laukkasi hetken "sivuttain", jotta pääsi ojan reunalle, ja siitä sitten ponnisti pellolle. Mahto olla kiva leikkiä yksin lehmää, kun kaverit laukkaa tallille. Tapahtuma on siis videolla, mistä vielä näkee, etten oikeasti käännä ponia tms. Ei siinä muuta sitten tapahtunut, kuin että löysin itseni maasta sormi murtuneena. Mitään pahempaa ei onneksi käynyt, ja onnistuin pitää ponista kokoajan kiinni. Takaisin vain selkään ja jäätiin vielä maastoilemaan tuon jälkeen. Ärsyttää, kun emme vielä tänäkään päivänä tiedä, mitä ponin päässä liikkui. Ehkä se sitten tajusi olevansa hitain, ja päätti luovuttaa. Ei se tuota ole uudestaan tehnyt, eikä Sadun mukaan koskaan aikaisemminkaan.


Syksyllä 2011 kun kilpailin Iran kanssa Masilla, oltiin aina tosi laiskoja pakkamaan mitään tavaroita etukäteen. Aamulla sitten pää kolmantena jalkaan juostiin ympäri kartsia, linnaa, keltasta, maneesia ja tallia kasaamassa meidän ja ponin tavaroita. Aika usein sitten jäikin puolet kamoista matkasta ja oli kiva sitten lainata kisoissa ekalta suojia, tokalta satulahuopaa ja kolmannelta kypärää. Kannattaa oikeasti pakata kaikki tavarat ajoissa, ei ole todellakaan kiva tajuta kisoissa, että suitset ovat kotona...


Keväällä 2013 oltiin Iran kanssa taas taas vaihteeksi Ypäjällä Nitan kisahoitajina ja sitten pienessä dagen efterissä päätittiin tanssia Zumbassa opittua tanssia aika näkyvällä paikalla Ypäjän kisa-alueella siinä jonkun maneesin vieressä. Tuntuu, että aika moni on saanut hyvät naurut meitä katsellessa, ja kaiken lisäksi toi oli mun ja Iran mielestä harvinaisen hyvä idea, eikä edes hävettänyt. Tekisin uudestaankin.


Kisahoitajina ei siis olla ihan parhaimpia mahdollisia. Ollaan aika usein väärässä paikassa väärään aikaan, heppa ei ole (ainakaan yleensä) ajoissa valmiina, sen tavarat on ihan päin helvettiä ja me syödään kisaajan ruoat. Ollaan myöskin aika kovia valittamaan, eikä todellakaan herätä ennen kymmentä. Vesi-/loska-/lumisateessa hepan kävelyttäminen ei kuulu työnkuvaan. Voidaan kuvata ratoja kännykällä, mutta todennäköisesti akku/muisti loppuu viimeistään ennen uusintaa. Kisaaja saattaa myös joutua maksamaan takseja. Jos joku kiinnostui, ota yhteyttä facebookissa!


voitte siis itsekkin ottaa osaa blogitallin haasteeseen painamalla ensin tästä.

- Nona

15 kommenttia:

 1. :DD Voi elämä mä nauroin varsinkin tolle ovijutulle! Ja se Masivideo on kyllä aika hupaisa myös... ;)

  VastaaPoista
 2. Hei, laitahan osallistumisbanneri ja linkki haasteeseen niin voi nostaa tän Blogitallin etusivulle ja et tää muutenki osallistuu kilpailuun ;) Hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, no jotainhan sieltä sitten unohtui :D Lisäsin ne nyt & kiitos :)

   Poista
 3. Laita se video tähän postaukseen? Ois kiva nähä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo sitä videota koneella :/ Se on vaan Jansun fb:ssä :D

   Poista
 4. Ootko vielki valmennuksessa?

  VastaaPoista
 5. Olis ollut kyllä hauska nähdä tuo video :D Mutta mahtava postaus silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kieltämättä aika hauska, harmi kun en saa sitä tänne jaettua :/ Kiitos :)

   Poista
 6. Haha apua voi ei, muistan kun kävin perrassa vakituisesti tunneilla silloin 2011 ja kun talliin mentiin niin kummastelin että mikäs cleon silmässä on ja kun kysyin sadulta niin vastaus oli että se kaatoi oven :DD ja se masi video, kaveri joskus näytti ja sitä kyllä naurettiin XD

  VastaaPoista
 7. Voitko pyytää jos sun kaveris laittais sen videon youtubeen jos sillä on koneella vielä sitä? :) tai pystyykö hänen fb:stä kattomaan sen videon jossei oo kavereissa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hänellä taida olla sitä enää ja valitettavasti vaan kaverit näkee sen videon :( Voin kyllä laittaa snapchatin mystoryyn siitä videon jossain vaiheessa, eli kannattaa addata snäpissä nnonaaa !

   Poista
 8. Haha ei vitsi toi Masin ojaloikka on kyl legendaarinen :DD

  VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?