Elämäni hevoset


Moikka, facebookissahan kiertää nyt elämäni hevoset-haaste, joka pitäisi siis toteuttaa viidessä osassa. Itse nyt päätin tehdä haasteen tänne blogiin, ja laitan kaikki viisi hevosta samaan osaan. Alussa oli vähän vaikea miettiä, että mitkä viisi hevosta valitsisin, ja muutenkaan kaikkiin ei oikein sovi käsite "elämäni hevonen", kokosin siis tähän nyt lemppari hevosiani. Nämä eivät myöskään ole missään järjestyksessä. 


Amigo Too


Eli tutummin Ami, Amppa, Mamigo jne. Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Ami oli siis hoitoponini, aika pitkälti myös vakkarini tunneilla ja satunnainen kisaponi Poni-Haassa 2008-2013. Muutamat koulu- ja estekisat käytiin siis ponin kanssa, ilman sen kummempaa menestystä. Kaiken maailman lucia-juhlissakin tuli esiinnyttyä vuosien varrella. Vaikka Ami oli "vain" hoitoponi, tuli siitä kuitenkin minulle todella rakas vuosien saatossa. Ratsastin sillä kuitenkin myös paljon, ja sainkin aina opettajilta kommenttia, että meidän aika pitkän yhteisen taipaaleen huomaa kyllä. Amin kanssa vain synkkasi. Se oli joka kerta kiva ratsastaa, niin esteillä, kuin koulussakin. Sillä on myös sopivasti pilkettä silmäkulmassa, niin ei käynyt hoitaminen todellakaan tylsäksi... Välillä kamala ikävä Amppaa, mutta aikani Poni-Haassa ovat kyllä jo lopullisesti ohi. 


Munsboro Cecily


Eli Sissi, Kusti... Tätäkin listaa voisi jatkaa loputtomiin, ollaan Nitan kanssa keksitty ihan järkyttävä määrä lempinimiä Sissille. Yksi parhaista kavereistani siis omisti Sissin todella monta vuotta, ja myi sen vuodenvaihteessa, mutta poni asuu siis silti perrassa, vaikkei se enää Nitan nimissä olekkaan. En siis missään vaiheessa ole virallisesti "treenannut" Kustilla, koska se on minun valmennusaikoinani ollut aktiivisesti Nitan kilpailtavana. Menin melkeimpä kaikki itsenäiset, maastot ja koulutunnit aina Sissillä, muutamalle estetunnillekkin se valmennuksessa eksyi ratsukseni. Leireillä sitten hyppäsin aina enemmän Sissin kanssa. Ponista on tullut rakas vuosien saatossa, olen sillä kuitenkin mennyt ihan älyttömän paljon, mm. Ypäjällä maastoesteitä ja ollut uittamassa sitä siellä! 


Perran Charmtroll


Lempinimeltään Masi, Pallero, Pallomasi jne. Masilla siis kilpailin ja treenasin Perniössä valmennuksessa olessani vähän päälle kauden. Opin Pallerolta todella paljon, se oli ihan täydellinen opetusmestari, varma ja kiltti, muttei kuitenkaan automaatti. Ponissa oli juuri sopivasti haastetta, mutta ruusukkeita tuli kuitenkin kotiin, joten motivaatio treenaamiseen pysyi yllä. Ihan täydellinen poni, jonka sydän on täyttä kultaa (ja ruokaa). 


Ai.Ka Luukas


Eli tutummin Luke, Luksus jne. Luke siis tuli perraan alunperin Nitalle koulutukseen 3-vuotiaana, mutta jäikin sitten kuitenkin lopullisesti tallille. Poni oli tullessaan todella raaka, eikä osannut oikeastaan yhtään mitään. Etenkin vasen laukka oli todella vaikea Lukelle, eikä meinannut nousta ollenkaan. Esteiltä ponilta ei ollut mitään kokemusta. Nita sitten jossakin vaiheessa pakotti minut pienen kolmevuotiaan russivauvan selkään ja rakastuinkin Lukeen sitten ihan heti. Aloin treenaamaan ponin kanssa, ja käytiin ponin ekat kisatkin! Todella rehellinen ja suloinen ilmestys, jolla on ihan jumalattomasti kapasiteettia kokoonsa nähden. 


Perle IILempinimiltään Peppi tai Peppe oli myös hoitoponini Poni-Haassa 2011-2013. Pepillä en kauheasti ratsastunut, muutaman itsenäisen, koulutunnin ja jouluratsastukset. Yhdessä vaiheessa Peppi myös oli vähän ep, niin ratsastin sitä aina ennen tunteja tai tauoilla. Peppe ei ole ihan minun tyylinen hevonen ratsastessa, mutta ei se kuitenkaan mikään ihan kamala ollut. Muutamat esteet myös ylitettiin, vaikka ne olivat silloin vielä Pepille aika hankalia. Hoitaessa kuitenkin ehkä maailman suloisin tapaus! 


- Nona

4 kommenttia:

 1. Mikset käy enää Poni-Haassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhu siellä muuttui yhdessä vaiheessa aika radikaalisti, eikä meno enää tuntunut kauhean miellyttävältä, niin koin sitten parhaaksi vaihtaa tallia :)

   Poista
 2. Hei, täähän ois tosi kiva idea laittaa blogimaailmaan kiertämää :) Oli mukava lukea :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja tee vaan omaan blogiisi postaus ja sano, että sait haasteen täältä :D

   Poista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?