Kisamokat, joilta on helppo välttyä

Ira täällä taas! 
Ihan siitä huolimatta onko kyseessä ensimmäiset kilpailusi vai oletko jo kokenut konkari, on olemassa pari helppoa niksiä, joiden avulla vältyt katastroofeilta ja noloilta tilanteilta...Olisipa joku muistuttanut minua eilen näistä itsestäänselvyyksistä...!


1. Muista olla ajoissa!
Tämä on omalla kohdalla yleisin mokani. Jos on ajoissa, eikä tarvitse toimia kisapaikalla kiireessä, riski että jotain tärkeää unohtuu on huomattavasti pienempi.

2. Opettele rata, kävele se ja tutustu arvosteluun.
Eilen tämä neuvo olisi ollut kultaakin kalliimpi...On nimittäin erittäin epämiellyttävää verkassa (tai valmistautuvana) yrittää opetella rataa. Ja varsinkin jos ei ole minkään valtakunnan havaitoa arvostelusta. Silloin epäonistumisen riski on huipussaan.

3. Laita kamat valmiiksi edellisenä iltana.
Tämäkin neuvo ehkäisee stressiä. On paljon helpompi herätä aamulla jos tietää että kaikki mahdollinen on jo valmista, kun jos on heti noustessaan pakko juosta ympäri asuntoa pää kolmantena jalkana etsimässä yhtä jos toistakin varustetta. Ei myöskään ole kiva havahtua kisapaikalla siihen, että esimerkiksi kisatakki puuttuu!

4. Tarkista että sekä omat että hevosen luvat ovat kunnossa.
Ja että niistä on todistukset mukana...Meinaan mikään ei ole yhtä turhauttavaa kun kisapaikalle saapuminen, niin ettei olekkaan jäsenkorttia mukana ja tämän vuoksi ei pääse edes starttaamaan.

5. Nauti!
Keskity hauskanpitoon, äläkä stressaa liikaa! Kisaaminen o ihanaa, jos siitä vaan osaa nauttia. Aina ei voi onnistua ja kannattaakin välillä tavoitella voiton sijasta ihan vaan hyvää mieltä!


Toivottavasti näiden seikkojen kautta edes joku voi välttää ne virheet joita itse olen kisoissa tehnyt...Jakakaa mielellään kommentteihin omia hauskoja kisamokianne! :)

- Ira

2 kommenttia:

  1. Tää oli kiva postaus, ei tosiaan oo mitään herkkua jos vaikka myöhästyykin, ku sit hädsäkässä nopeesti unohtuu kaikki mahollinen :D

    VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?