Kouluvalmennus

Moi, täällä Nona taas! En ole taaskaan pitkään aikaan kirjoitellut teille tänne ratsastuksistani, koska minulla ei valitettavasti ole ikinä kuvaajaa paikalla... Koitan nyt silti väsätä teille tälläisen lyhyen postauksen viime kouluvalmennuksesta. 

Ratsastin siis Palbella, joka ei kuulu suosikkeihini tallin hevosista. Palbe on nimittäin ihan henkeen ja vereen esteheppa, eikä häntä oikein tahdo kiinnostaa koulutunnit. Lähdin kuitenkin ihan hyvillä mielin tunnille, kaikilta hevosilta oppii jotakin, myös niiltä, joilla ei tekisi mieli ratsastaa. Asenne ratkaisee! Olen nykyään paljon positiivisempi myös niitä ei-niin-kivoja hevosia kohtaan, koska nyt lähiaikoina muutama ex-inhokkiheppa onkin yllättänyt ja ollut todella kiva.

  Untitled

Teimme tunnilla kulmiin ratsastuksia niin, ettei hevosen takaosa lähde yhtään liiraamaan. Mukana oli myös erilaisia väistöjä. Palbe oli ihan ok, ei mitenkään erityisen hyvä, muttei ihan huonokaan. Ehkä jopa turhan tasainen.

Laukassa teimme halkaisijaltaan kymmenen metrin voltteja puomin yli halkaisijalla. Ne onnistuivat aika hyvin, tosin taas sama juttu kuin aikaisemmin ravissa.

Valmennuksen plussat
+ Tasainen
+ Saimme suoritettua kaikki tehtävät ilman ongelmia
+ Voltit olivat symmetrisiä ja oikean kokoisia

Valmennuksen miinukset 
- Aika jäykkä ravissa ja laukassa
- Ajoittain oma moottori vähän hukassa
- Välillä laukassa hankala istua ihan rentona

Untitled

Tunnin jälkeen vein hepan talliin, pesin hiet pois ja hoidin varusteet paikoilleen. Kalliorinteessä jatkuu tunnit ja valmennukset juhannukseen saakka, joten minulta jää nyt yksi valkku välistä matkamme takia. Tällä kertaa joudutaankin istumaan lentokoneessa vähän pidempi matka, toivottavasti on sen arvoista, vihaan nimittäin ylikaiken lentsikassa matkustamista... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?