5 suosikkisarjaa

Heippa. Tein viime tammikuussa teille postauksen suosikkisarjoistani, josta taidettiin tykätä aika paljon! Tästä kyseiseen postaukseen. Nyt reilussa puolessa vuodessa olen alkanut katsoa paljon uusia sarjoja, joita ajattelin tulla tänne kanssanne jakamaan. Sarjoja katson pääosin Netflixistä, mutta myös netistä erilaisilta sivuilta.


   Untitled
Lie to Me 
suom. Paljastavat Valheet
Kuvaus: Tohtori Cal Lightman on maailman johtava valheasiantuntija, joka yhdessä tiiminsä kanssa ratkoo tapauksia poliisille kuin yksityishenkilöillekin. Heidän tehtävänään on selvittää kuka valehtelee ja kuka puhuu totta - katsomalla pelkästään henkilön ilmeitä ja tahatonta kehonkieltä.

Mistä löytyy?: Netflixissä on kaikki kolme kautta, mitä sarjasta on tehty. 

Mielipide: Ei ehkä tuon kuvauksen perusteella vaikuta kaikkein mielenkiintoisimmalta sarjalta, mutta näyttelijät ovat ihan älyttömän hyviä ja roolihahmot hauskoja. Sarjaa katsoessa ei tarvitse seurata ruutua kauhean intensiivisesti, katsonkin jakson tai pari (tai muutaman enemmän) ennen nukkumaanmenoa. Kannattaa antaa sarjalle mahdollisuus, jos vähääkään rikossarjat kiinnostavat. Sen verran vielä pakko sanoa, että sarjan tapaukset ovat täynnä juonenkäänteitä, eikä kaikki todellakaan ole niin ilmiselvää, kuin miltä aluksi saattaa vaikuttaa. Olen itse sarjan toisen kauden puolessavälissä. 


   Untitled
Person of Interest
KuvausSarja kertoo entisestä CIA-agentista John Reesestä, joka lyöttäytyy yhteen salamyhkäisen miljardöörin Harold Finchin kanssa estääkseen suunnitteilla olevia rikoksiaFinch on kehittänyt terroristien ja epäilyttävien tapahtumien seuraamiseen maanlaajuisen valvontalaitteiston, joka pyrkii tunnistamaan epäilyttäviä henkilöitä ja ennaltaehkäisemään terroritekoja. Hallitus käyttää järjestelmää terrorismin ehkäisemiseen. Järjestelmä pystyy myös ennakoimaan tavallisiin ihmisiin kohdistuvia väkivaltarikoksia, joista hallitus ei ole kiinnostunut. Finch käyttää hallituksen tietämättä luomaansa järjestelmää henkirikosten ehkäisemiseen ja uhrien pelastamiseen yhdessä Reesen kanssa. 

Mistä löytyy?: Netflixistä löytyy yksi kausi. Sarjaa on kuitenkin tuotettu 4 kauden verran, ja viides tultanee ensi vuonna. 

Mielipide: Person of Interest on vähän saman tyylinen kuin ylempänä esittelemäni Lie to Me. Tässä sarjassa on kuitenkin vähemmän huumoria ja enemmän toimintaa. Sarjaa on mukava katsoa juurikin rentoutumisen merkeissä ja useampikin jakso kerralla menee. Itse olen katsonut vain tuon ensimmäisen kauden joka Netflixistä löytyy. En ole jaksanut etsiä lisää kausia netistä ja katsoa niitä ilman tekstityksiä, koska englannin kielen taitoni ei riitä nopeatahtiseen puheeseen vaikeilla termeillä. 


   Untitled
Sons of Anarchy
Kuvaus: Perhe kuuluu kuvitteelliseen Sons of Anarchy -moottoripyöräkerhoon, joka taiteilee sekä laittomien että laillisten tulonlähteiden kimpussa yrittäen säilyttää asemansa muiden jengien puristuksessa. 

Mistä löytyy?: Kaikki 7 tuotantokautta ovat Netflixissä. 

Mielipide: Vielä viime tammikuussa ihkutin OITNB:in olevan paras sarja jota olen koskaan katsonut, mutta fuck that. Sons of Anarchy on oikeasti paras sarja jota olen ikinä katsonut. Sarjan kaikki seitsemän tuotantokautta tuli toljotettua alle kuukaudessa. Sons on edellisistä kahdesta sarjasta poiketen todella nopeatahtinen, jota katsoessa pitää oikeasti keskittyä sarjaan, muuten saattaa olla ihan kujalla myöhemmin. Sarja on ihan uskomattoman koukuttava ja kaikinpuolin loistava. Ei edes sanat riitä kuvailemaan. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka kestävät vähän rankempaa ja ajoittain brutaalia katsottavaa. 


   Untitled
Pretty Little Liars
suom. Valehtelevat Viettelijät
Kuvaus: Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Rosewoodin kaupunkiin. Sarja keskittyy seuraamaan teini-ikäisten ystävysten Spencerin, Hannan, Arian ja Emilyn elämää heidän yhteisen ystävänsä Alisonin kadottua. Vuotta myöhemmin ystävykset alkavat saada viestejä salaperäiseltä, itseään A:ksi kutsuvalta henkilöltä

Mistä löytyy?: Netflixistä 3 kautta, sarjaa on tuotettu kuitenkin 6 kautta. 

Mielipide: PLL on aika teinihömppä-sarja, jollaisista en yleensä pahemmin innostu. Sarja toistaa itseään aika paljon tuotantokausien aikana, mutta on kuitenkin jollain kieroutuneella tavalla ihan älyttömän koukuttava. Sarjaa ei vain pysty lopettaa katsomasta. Katsoin kesällä kuudennenkin kauden samaa tahtia kuin mitä se tuli jenkeissä telkkarista. Jos joku täällä katsoo kyseistä sarjaa eikä ole vielä lopussa, niin sen verran sanon, ettei A:n henkilöllisyyttä yksinkertaisesti voi arvata. Sarjaa ollaan juuri kuvaamassa lisää, saa nähdä miten homma jatkuu. 


   Untitled
Teen Wolf
KuvausSarja seuraa ihmissuden puraiseman Scott McCallin elämää Beacon Hillsin kaupungissa. Hän muuttuu pureman myötä ihmissudeksi ja saa yliluonnollisia voimia.

Mistä löytyy?: Netflixistä 4 kautta, sarjasta on kuitenkin julkaistu 5A-kausi myös. Viides kausi on siis kolmannen tavalla jaettu kahteen osaan. 

Mielipide: Okei. Jos Valehtelevat Viettelijät on teinihömppää, ei tätä sarjaa voi sanoin kuvailla. Äitini taisi sanoa, että huonoin sarja, jota hän on koskaan katsonut. Äiti silti katsoi kanssani yhden kokonaisen tuotantokauden noin viikossa... Eli kaavaa jatkaen, todella koukuttava. Mukana on myös huumoria, eikä sarjaa tarvitse (tai edes kannata) ottaa ihan tosissaan. Pelottavat kohtaukset ovat oikeastaan aika hauskoja. Olen katsonut kaikki kaudet, joita on julkaistu. Jos etsit omiin suosikkeihisi sarjaa, minkä katsomista varten ÄÖ:n ei tarvitse olla kengännumeroa suurempi, on tässä sinulle oivallinen vaihtoehto. 

Mitä sarjoja sinä seuraat? 

2 kommenttia:

 1. teen wolf on mun lemppari aina ja ikuisesti! <3 se on ihana ja täydellinen.
  pll on myös hyvä.
  Once upon a time on myös yks suosikkini! <3
  arrow on iiiiihanan ja koukuttava!
  sekä the 100 on omalla tavalla jännittävä ja saa kylmät väreet!
  sekä the vampire diaries on todella hyvä.

  VastaaPoista

Katsothan ennen kommentoimista, että löytyykö kommenttiisi vastaus UKK-välilehdestä?